Mikä on kulutusluotto?

  Kulutusluotto on yleensä noin 1 000 – 50 000 euron laina, joka voidaan myöntää joko jatkuvana joustoluottona tai kertalainana yksittäiseen hankintaan tai palveluun. Kulutusluottojen laina-aika voi vaihdella aina 14 vuorokaudesta 15 vuoteen. Kulutusluotot sopivat hyvin äkillisiin ja yllättäviin menoihin, jolloin on saatava lainaa nopeasti. Ne sopivat myös muunlaiseen kuluttamiseen, kuten lomamatkaa, moottoripyörää tai kylpyhuoneremonttia varten. Ennen minkään kulutusluoton ottamista, kannattaa suorittaa lainavertailu, josta selviää, mistä lainaa tulisi lähteä hakemaan, jotta voit säästää kulutusluoton kustannuksissa.    

Näin vertaat luottoja

 
  • Alla olevaa lainavertailua on aina ilmaista käyttää
  • Valitse haluamasi lainasumma
  • Valitse ikäsi
  • Suodata hakutuloksia kilkkaamalla joko “Suosituin” tai “Alin korko”
  • Voit tutustua lainaehtoihin vasemmalta löytyvää nuolta klikkaamalla
  • Kun olet löytänyt itsellesi sopivan lainan, klikkaa “Hae” painiketta ja sinut siirretään lainayrityksen sivuille
  • Täytä lainahakemus ja voit saada rahaa heti tilille. Voit tarkistaa henkilökohtaisen korkosi lainatarjouksestasi
  • Jos haluat lukea EdullisinLaina.comin suosituksia parhaista joustoluotoista, klikkaa tästä
Ennen minkään kulutusluoton ottamista, kannattaa suorittaa lainavertailu, josta selviää, mistä lainaa tulisi lähteä hakemaan, jotta voit säästää kulutusluoton kustannuksissa.

Lainalaskuri – vertaa yli 60 vakuudetonta lainaa kerralla ilmaiseksi

Pikavippi, kertalaina vai joustoluotto?

  Kertaluotto toimii niin, että hakija saa lainaa heti koko summan tililleen kerralla. Sitä yleensä haetaan johonkin tiettyyn hankintaan. Hyviä esimerkkejä ovat reissuluotto, autolaina ja remonttilaina. Tällainen kulutusluotto maksetaan takaisin useimmiten tasaerissä. Joustoluotto toimii etukäteen määritetyllä luottolimiitillä, jonka puitteissa rahaa voi nostaa ja maksaa takaisin. Takaisinmaksettu osa palaa takaisin osaksi luottolimiittiä ja on nostettavissa uudelleen, eli se toimii jokseenkin samoin kuin luottokortti. Joustoluotto maksetaan takaisin joko yhdessä erässä tai osamaksulla. Sen laina-aika on yleensä lyhyempi kuin muissa kulutusluotoissa.   Pikavippi on käytännössä vain pieni kulutusluotto, joka toimii kertaluoton periaatteella. Yleensä suuruudeltaan on pikavippi 100 – 1 000 euroa. Se maksetaan useimmiten takaisin 12 kuukauden sisällä, mutta on mahdollista saada myös pikavippi pitkällä maksuajalla. Pikavippi on kokenut melkoisen muodonmuutoksen vuosien varrella, eikä se enää ole epäluotettava tai kallis vaihtoehto. Nykyisin pikavippejä tarjoavia yrityksiä valvotaan paremmin ja todelliseen vuosikorkoon on määrätty korkokatto.
Joustoluotto toimii etukäteen määritetyllä luottolimiitillä, jonka puitteissa rahaa voi nostaa ja maksaa takaisin. Takaisinmaksettu osa palaa takaisin osaksi luottolimiittiä ja on nostettavissa uudelleen, eli se toimii jokseenkin samoin kuin luottokortti.

Laina ilman vakuuksia on myös hyvä valinta niille, joilla ei esimerkiksi iän puolesta ole vielä vakuudeksi sopivaa omaisuutta.

Kulutusluotto – lainaa ilman vakuuksia?

  Kulutusluotto on joko vakuudellinen tai vakuudeton laina. Vakuudelliseen lainaan tarvitaan vakuudeksi jotain lainanhakijan omaisuutta, kuten asunto tai kesämökki. Lisäksi lainaan saatetaan pyytää henkilötakaajaa, joka on vastuussa lainasta, mikäli jostain syystä lainanottaja ei pysty kulutusluottoa maksamaan takaisin. Vakuudettomat lainat on helpointa hakea netistä. Kun vakuuksia ei tarvitse pantata eikä mahdollisia henkilötakaajia häiritä, nopeutuu koko lainaprosessi suunnattomasti. Vakuudeton laina onkin niin helppo hakea, ettei siinä yleensä tarvitse edes sohvalta nousta. Laina ilman vakuuksia on myös hyvä valinta niille, joilla ei esimerkiksi iän puolesta ole vielä vakuudeksi sopivaa omaisuutta.  

Kulutusluotto – mistä joustoluotto tai pikalainaa?

  Kulutusluottoa voi saada sekä pankeista että muista lainayhtiöistä. Pankkilaina voi olla kuluiltaan matalampi, mutta sen saaminen on hankalaa ja aikaa vievää. Nykyisessä taloustilanteessa pankit ovat entistä tarkempia sen suhteen, kenelle ja mihin tarkoitukseen lainaa myönnetään. Kun hakee lainaa netistä, on koko prosessi nopeampi. Useat netin lainapalvelut tekevät päätöksen saman tien ja palveluiden aukioloaikoina on mahdollista saada lainaa heti tilille vielä saman päivän aikana. Voit hakea lainaa sivun yläosassa olevasta lainalaskurista. Etsitkö vielä lisää tietoa lainoista? Klikkaa tästä.

Lainalaskurissamme on yli 60 vakuudetonta lainaa