Lainaa heti tilille: vakuudettomat lainat lainalaskurista

 

Vakuudettomat lainat saattavat herättää monissa epäluuloja. Lainaa tarjoavia yrityksiä kuitenkin säädellään nykyään niin paljon, että aikaisempien vuosien korkoralliin on laitettu stoppi. Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa hahmottamaan, miten lainaa ilman vakuuksia voi saada ja mistä lainaa saa parhailla ehdoilla.

Perinteisesti lainaa miettiessä kuluttajalle tulee mieleen asuntolainat ja muut suuret pankkilainat, jotka tarvitsevat takaajia tai omaisuutta vakuudeksi. Perinteisten pankkien tarjoamat lainat eivät ole kovinkaan joustavia mihinkään suuntaan eikä niiden myöntämisen vauhti ole päätähuimaavaa. Isolla osalla ihmisistä ei välttämättä ole mitään vakuudeksi sopivaa omaisuutta, joten vakuudeton kulutusluotto on hyvä vaihtoehto. Hinnaltaan vakuudettomat lainat ovat yleensä vakuudellisia lainoja kalliimpia, mutta niiden saatavuus on parempi. Fiksu lainanottaja vertailee ennen lainanottoa, mistä löytyy itselle halvin laina. Vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa netissä lainalaskurin avulla, jotta saat nopeasti selville mikä on edullisin laina sillä hetkellä.

 

Paras pikavippi netistä

 

Pikalainojen tarjoajia on markkinoilla pilvin pimein. Uusia pikavippiä tarjoavia palveluja avautuu jatkuvasti, joten mistä voi tietää, mikä pikalaina on paras? Alla on listattu meidän mielestämme parhaat pikavippipalvelut, jotka ovat luotettavia ja reiluja. Lainavertailuamme on aina ilmaista käyttää. Tarkista vielä henkilökohtainen lainatarjouksesi ennen rahan nostamista tilille.

%

Vakuudettomien lainojen määrän kasvu vuonna 2017 (lähde: Suomen Pankki)

Toimi näin:

1. Valitse lainasumma vasemmanpuoleisesta painikkeesta

2. Valitse ikäsi oikeanpuoleisesta painikkeesta

3. Valitse joko suosituin laina tai alin korko ja lainat järjestyvät uudelleen toiveidesi mukaisesti

4. Voit lukea lainan ehdoista klikkaamalla logon alla olevaa nuolta

5. Kun olet löytänyt itsellesi edullisimman lainan, klikkaa “Hae” painiketta oikealta. Sinut ohjataan lainantarjoajan sivustolle

6. Täytä lainahakemus ja kirjaudu sisään palveluun verkkopankkitunnuksilla. Saat vastauksen jopa minuuteissa ja voit saada rahaa tilille saman tien.

Vivus

  Vivus on yksi Suomen tunnetuimmista kulutusluottojen tarjoajista. Vivuksen palvelusta voi ensimmäistä kertaa lainaa hakeva saada luottoa 400 euroon asti. Ensimmäinen pikavippi on koroton ja kuluton. Laina toimii joustoluoton periaatteella, eli lainanhakija voi itse päättää, paljonko luoton määrästä hän haluaa kerralla nostaa. Vanhoille asiakkaille luottoraja nousee 2010 euroon asti, mutta edelleen voi valita nostavansa vähemmän. Laina-aikana on maksimissaan 30 päivää, joten se sopii mainiosti tilanteeseen, jossa tili on tyhjä ja palkkapäivään on vielä viikko aikaa. Lainaa voi edelleen korottaa luottorajaan asti, jolloin koko laina erääntyy kuitenkin aikaisemmin määriteltynä päivänä. Vivuksen kautta saa lainaa ilman vakuuksia heti, useimmiten jo 15 minuutin kuluessa klo 7-23 välisenä aikana. Hakijan luottotietojen on oltava kunnossa ja hänen on oltava vähintään 20-vuotias.

euroa kulutonta ja koroton lainaa uusille asiakkaille Vivukselta

euroa korotonta ja kulutonta lainaa uusille asiakkaille Ferratumilta

Ferratum

  Ferratum tarjoaa lainaa monenlaiseen tarpeeseen. Kaikkia lainoja voi hakea nopeasti Ferratumin nettisivujen kautta ja lainaa saa heti tilille. Koroton-pikavippi on suuruudeltaan 50-300 euroa ja se maksetaan takaisin 7-30 päivän sisällä. Nimensä mukaisesti se on uusille asiakkaille täysin kuluton ja koroton. Joustavampaa luottoa saa Ferratumin joustoluoton kautta. Luottoraja on 2000 euroa, jolloin varoja voi nostaa ensimmäisen päätöksen saatuaan kellon ympäri omalle tililleen. Luotonottaja voi itse valita nostoerien suuruuden. Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä, jotka ovat suuruudeltaan vähintään 10%, kuitenkin vähintään 100 euroa. Luoton voi kuitenkin valita myös maksettavaksi takaisin kerralla. Ferratum tarjoaa mobiilisovelluksen, jonka kautta lainaa voi nostaa luottorajaan asti kellonaikaan tai paikkaan katsomatta. Näiden luottotuotteiden lisäksi Ferratumin kautta voi saada suurempiin hankintoihin myös isompaa kertalainaa jopa 20 000 euroon asti. Näitä kertalainoja saadakseen hakijan on oltava vähintään 25-vuotias raha-asiansa moitteettomasti hoitanut henkilö, jolla on vakituinen osoite Suomessa. Pikalainaan ja joustoluottoon riittää 20 vuoden ikä.

Euroloan

  Euroloan tarjoaa ilman vakuuksia joustoluottoa ja kertalainaa suuriin ja pieniin rahamenoihin. Lainalla voi rahoittaa esimerkiksi remonttia tai uuden auton hankintaa. Euroloanin luottotililtä voi jopa maksaa laskuja ja siirtää rahaa suoraan myös toisen henkilön tilille. Sekä joustoluottoa että pikalainaa myönnetään jopa 10 000 euroon asti. Euroloanin Express-pikavippiä saa 2 minuutin luottopäätöksellä 100€-500€ muutaman kuukauden laina-ajalla. Lainaa voi nostaa isoimpien pankkien tileille joko Hetinostona tai Pikanostona riippuen siitä, kuinka kiire rahantarpeella on. Pikanostolla rahat siirtyvät tilille 6 tunnin kuluttua ja Hetinostolla nimensä mukaisesti lainaa saa tilille heti. Hetinosto on kustannuksiltaan hieman korkeampi, joten kannattaa harkita, kuinka nopeasti rahaa tarvitsee. Todellinen vuosikorko on enimmillään 50%

euron lainapäätös 2 minuutissa Euroloanilta

euroa lainaa 15 minuutissa Blue Financelta. Soveltuu 18-vuotiaille

Blue Finance

  Blue Financen kautta on mahdollista hakea joko pikavippiä 100€-700€ tai joustoluottoa 2 000€ asti. Blue Financelta voi saada lainaa 18-vuotias ja sitä vanhempi, jolla on luottotiedot kunnossa. Blue Finance lupaa rahat tilille 15 minuutin sisällä. Pikavipin takaisinmaksuaika on 12 kuukautta, jolloin lainaa lyhennetään joka toinen kuukausi. Pitkä laina-aika pitää kuukausierät hyvin pieninä, mutta kannattaa pitää mielessä myös pidemmän laina-ajan korkeammat kustannukset. Joustoluotossa laina tulee maksettavaksi keskimäärin 30 päivän kuluessa. Joustoluottoa on kuitenkin mahdollista maksaa takaisin myös osamaksuna, kuitenkin vähintään 20% kerrallaan.

Lainasto

  Myös Lainasto on erikoistunut tarjoamaan sekä kertalainaa että joustoluottoa. Pikalainaa voi saada 12 kk maksuajalla 100-400€. Isompiin hankintoihin sopii kulutusluotto, jonka suuruus on 2000-5000€.  Lisäksi Lainastosta voi hakea joustoluottoa 3000 euroon asti. Eri lainatuotteissa on eri ikävaatimukset. Joustoluoton ikäraja on 20 vuotta, mutta 18-vuotiaalle voidaan myöntää pikalainaa 400 euroon asti. Yli 2000 euron kulutusluottoihin on hakijan oltava vähintään 22-vuotias. Luottoja voi hakea nopeasti Lainaston verkkosivuilla. Pikavippiin ei tarvitse lähettää mitään liitteitä, joten rahat saa heti tilille. Muissa luotoissa vaaditaan todistusta maksukyvystä. Hakijan käyttäessä Instantor-palvelua on maksukykyyn vaadittavat tiedot haettavissa automaattisesti, eikä erillisiä liitteitä tarvitse lähetellä.

euroa lainaa 18-vuotiaille Lainastolta. Myös isompia summia 20- ja 22-vuotiaille

euroa lainaa minuuteissa Ainalainalta

Ainalaina.fi

  Ainalainan palvelun kautta voi hakea vakuudetonta Ainalaina Gold -joustoluottoa. Joustoluoton määrä on aina 2000 euroa, mutta lainanottaja pystyy itse valitsemaan, paljonko hän nostaa kerralla. Alin nostettava summa on vain 50 euroa, eikä käyttämättömästä luotosta mene mitään kuluja. Nostoja voi tehdä niin monta kertaa kuin on tarvetta 2000 euron limiitin puitteissa. Luottopäätöksen voi saada minuuteissa ja rahat tulevat tiettyjen pankkien tileille lähes saman tien. Ainalaina Gold voidaan myöntää vähintään 21-vuotiaalle Suomen kansalaiselle, jolla on säännölliset tulot.

Credigo

  Credigo tarjoaa kertalainaa 2 500 euroon asti maksimissaan 5 vuoden laina-ajalla. Laina on vakuudetonta ja sen saa tilille lähes saman tien. Lainan todellinen vuosikorko on maksimissaan lainmääräämä 50,5 prosenttia. Korkomääriä vertaillessa kannattaa olla tarkkana, koska Credigo merkitsee sivuillaan useasti korkoprosentin kuukausikorkona. Credigon tarjoamissa lainoissa ei ole muita kuluja korkojen lisäksi. Lainaa voi hakea nettisivujen kautta henkilöt, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita ja jolla on luottotiedot kunnossa. Lainahakemuksen voi laittaa sisään kellon ympäri, mutta rahaa tilille saa vain palvelun aukioloaikoina.
.

euroa lainaa ilman vakuuksia Credigolta 20 vuotta täyttäneille

Vakuudettomat lainat vertailussa

  Vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa. Koska lainantarjoajien sivuilta löytyy yleensä voimassa oleva hinnasto, tietoa vakuudettomista lainoista on tarjolla netissä runsaasti. Lainapalveluiden määrä on kuitenkin valtava, joten niiden kahlaamisessa vierähtää helposti useampikin tovi. Tästä syystä fiksuinta on käyttää lainalaskuria, joka laskee suoraan, mistä kulutusluottoa tai joustoluottoa on mahdollista löytää ja millä hinnalla. Vertailuissa yleisin määre on todellinen vuosikorko, jonka käyttö mahdollistaa eri lainojen vertailun. Monissa tilanteissa tosin todellinen vuosikorko ei välttämättä kerro koko totuutta. Erittäin lyhytaikaisissa lainoissa todellinen vuosikorko voi kuulostaa korkealta, mutta jos laina maksetaan takaisin jo muutamassa kuukaudessa, ei lainasta maksettava korko koskaan pääse nousemaan todellisen vuosikoron tasolle.  

Vakuudettomat lainat ja pikavipin hakeminen

  Pikavipin ja muiden kulutusluottojen hakemisesta on tehty helppoa. Rahat saa tilille jopa minuuteissa ja hakemuksia vastaanotetaan ja usein myös käsitellään vuorokauden ympäri. Luoton hakeminen onnistuu luotonantajan verkkosivujen kautta. Vaikka luottoa myönnetään usein jopa kellon ympäri, laista johtuen itse lainarahan saa tilille vain 7-23 välisenä aikana. Yöllä tehdyn lainapäätöksen varat siirtyvä hakijan tilille heti seuraavana aamuna. Poikkeuksena tähän kuitenkin ovat joustoluotot. Joustoluotot ja muut vakuudettomat lainat haetaan yleensä netistä. Sen jälkeen, kun luottopäätös on kerran joustoluottoon saatu voi luotonottaja nostaa joustoluottoa 24h vuorokaudessa, mihin aikaan tahansa.  Lainan hakemiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tunnustautumiseen. Koska lainaan ei tarvitse vakuuksia, ei myöskään hakemukseen useimmiten vaadita paperiliitteitä.   Useat lainanantajat käyttävät lainanhakijan suostumuksella kolmannen osapuolen palveluja, jotka selvittävät hakijan taustat. Näin lainapäätöksen saaminen nopeutuu ja luotonantaja varmistuu hakijan maksukyvystä. Lisäksi lainantarjoajat vaativat hakijalta moitteettomia luottotietoja. Nuoren hakijan kannattaa kiinnittää huomiota alaikärajaan. Useimmissa pikavipeissä se on joko 18 tai 20 vuotta. Isommissa lainoissa se voi olla korkeampi. Lainaa hakiessa kannattaa myös tarkistaa, minne pankkitilille rahaa maksetaan milläkin nopeudella. Yleensä lainayhtiöllä on muutama pankki, jonne rahaa saa heti tilille päätöksen saatua ja lopuilla rahojen siirtoon menee muutama pankkipäivä. Jos rahantarve on akuutti, on tällä paljon merkitystä. Vaikka vakuudettomat lainat saa yleensä helposti ja nopeasti, on jokaista lainanhakupäätöstä silti harkittava tarkkaan. Ylimitoitettu laina voi aiheuttaa ongelmia takaisinmaksussa, eikä vippejä tulisi olla auki monesta paikasta samaan aikaan. Jos näin on kuitenkin päässyt käymään, kannattaa harkita auttaisiko useiden pienten lainojen yhdistäminen yhdeksi isoksi lainaksi. Kun yhdistät lainat yhteen, maksat kuluja vain yhdestä luotosta ja saatat säästää rahaa.  

Pikavippi pitkällä vai lyhyellä maksuajalla?

  Käyttöluottoa on usein tarjolla useammalla maksuajalla. Vaihtoehdoista on kuitenkin mahdollista valita itselleen sopivan, kunhan vain muistaa muutaman pääperiaatteen. Pikavippi pitkällä maksuajalla takaa pienemmät kuukausierät, mutta se ei aina ole paras vaihtoehto. Pidempi maksuaika nostaa lainan hintaa, kun lainapääomasta kertyy korkoa joka kuukausi. Lisäksi osassa lainoista maksetaan myös kuukausittaista hallinnointikulua. Toisaalta taas, mikäli lainaa tarvitsee nopeasti pienellä kuukausierällä, on pitkä laina-aika parempi. Vaikka kokonaiskustannukset ovatkin korkeampia, voi silloin olla kuitenkin varma siitä, että tulevat maksuerät eivät kaada seuraavien kuukausien budjettia. Riippuukin aivan tilanteesta, millaisella maksuajalla lainaa kannattaa hakea.  

Mikä on todellinen vuosikorko?

  Miten vakuudettomat lainat sitten kannattaa kilpailuttaa, jollei lainatermistö tai korot ole muuten tuttuja? Lainoja vertaillessasi, kiinnitä huomiota etenkin todelliseen vuosikorkoon. Todellisesta vuosikorosta puhutaan paljon ja sana vilisee kaikilla lainasivustoilla. Termi saattaa kuitenkin aiheuttaa hämmennystä, kun se usein merkitään nimelliskoron rinnalla. Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko harvoin ovat samansuuruisia, joten mikä niiden ero on?   Nimelliskorko on se korko, joka määritellään lainalle yrityksen toimesta. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan kaikki lainasta kertyvät kustannukset, kuten avaus-, ylläpito- ja nostokulut. Alle 2 000 euron kertalainoihin asetettu korkokatto määrittää, että todellinen vuosikorko ei voi olla yli 50 %. Kun pikavipit saapuivat Suomeen 2000-luvun puolivälissä, todellinen vuosikorko saattoi nousta satoihin, ellei tuhansiin prosentteihin. Todellista vuosikorkoa tuijotettaessa pitää kuitenkin pitää mielessä, että se toimii parhaiten kuvaamaan yli vuoden mittaisten lainojen kuluja. Vaikka todellinen vuosikorko saattaa näyttää korkealta, lyhyiden maksuaikojen lainakuluissa ei kuitenkaan todellisuudessa päästä niin korkeisiin lukemiin.  

Onko koroton laina kaikkein edullisin laina?

  Koroton laina kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta jotkut yritykset todella tarjoavat lainaa ilman korkoa ja muita kuluja. Tällaista kulutonta lainaa on tarjolla erityisillä ehdoilla. Ehtoihin useimmiten kuuluu, että laina on maksettava kokonaisuudessaan takaisin esimerkiksi 30 tai 45 päivän sisällä ja että lainanhakija on uusi asiakas. Osa alla esitellyistä yrityksistä tarjoaa korotonta lainaa ilman vakuuksia uusille asiakkaille.  

Vakuudeton remonttilaina

  Sekä joustoluottoa että kertalainaa voi käyttää asunnon pintaremonttiin. Vakuudeton laina on nopea ja helppo vaihtoehto, kun inspiraatio iskee. Isompia käyttöluottoja voi käyttää esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen remontointiin ja pienemmillä onnistuu sisustus- ja maalausprojektit. Remonttilainaa ottaessa kukaan ei kysele, minkälaiseen projektiin rahoitusta käytetään. Lainanantaja luottaa siihen, että hakija ymmärtää itse, minkälaista remonttia tarvitsee. Mikäli lainanhakijalla on tarvittavat maksuvalmiudet, ei vakuudettomaan lainaan tarvitse muita todistuksia.  

Vakuudeton autolaina

  Useimmiten autolainaa hankkiessa rahoittaja vaatii ostetun auton laittamista vakuudeksi. Sen lisäksi auton omistajuus siirtyy ostajalle vasta silloin, kun osamaksun kaikki erät on maksettu. Vakuudeton autolaina toimii samalla periaatteella kuin muutkin käyttöluotot. Auton ostaja hakee lainan jo ennen autokaupoille menoa ja voi sitten maksaa auton kerralla. Auton omistus siirtyy suoraan ostajalle, eikä hänen tarvitse enää olla missään tekemisissä autoliikkeen tai heidän rahoitusyhtiönsä kanssa. Lisäksi auto ei ole vakuutena. Kun auto ei ole lainan vakuutena eikä toisen yrityksen omistuksessa, on auto mahdollista myydä tai vaihtaa ilman, että siitä tarvitsee kenellekään tehdä mitään ilmoitusta tai kysyä lupaa. Paperin pyörittely vähenee, kun lainanottajan ei tarvitse vastata uudesta kulkuneuvostaan useampaan paikkaan.