Uusien yrityslainojen määrä maaliskuussa 2017 (mrd. eur)

%

Yrityslainojen kanta maaliskuun lopussa 2017 (mrd. eur)

Asuntoyhteisöille myönnettyjen yrityslainojen määrä maaliskuun lopussa 2017 (mrd. eur)

Yritysrahoitus – yritysluotto netistä, pankkilaina vai Finnveran rahoitus?

 

Kun puhutaan yrityslainasta, tulee useimpien mieleen heti pankista haettavat lainat. Pankki olikin pitkään lähes ainoa yritysluottoja tarjoava taho. Pankkisäätelyiden ja pankkikriisin jälkeisen varovaisuuden vuoksi yrityslainaa pankista ei ole enää niin helppoa saada. Yrityksen rahantarve ei siltikään ole poistunut, joten rinnalle on onneksi tullut myös muita rahoitusta tarjoavia tahoja. Finnvera tarjoaa lainoja ja pankkilainan takauksia sekä aloittaville että vanhemmille pk-yrityksille. Sekä pankit että Finnvera ovat keskittyneet enemmän yksittäisten investointien tai uuden yrityksen rahoittamiseen. Kun muuten vakavarainen yritys tarvitsee lyhytaikaista rahoitusta käyttöpääoman lisäämiseen, ovat pankit usein liian kankeita ja hitaita. Pankit muutenkin suosivat kohteita, joille on helppo laittaa vakuudeksi itse rahoituksen kohde, kuten yksittäinen investointi.

Pankkisäätelyiden ja pankkikriisin jälkeisen varovaisuuden vuoksi yrityslainaa pankista ei ole enää niin helppoa saada. Yrityksen rahantarve ei siltikään ole poistunut, joten rinnalle on onneksi tullut myös muita rahoitusta tarjoavia tahoja.

Yrityslaina – Monta tapaa hoitaa yrityksen rahoitus

 

Suomalaisten yritysten on pankkikriisin jälkeen ollut usein hankalaa saada yrityslainaa pankista. Vaikka tilanne onkin jo hieman parantunut, myönnetään lainaa silti helpoiten vain tietynlaisiin tarkoituksiin. Pankkia kiinnostaa eniten yhtiön tase, eli kiinteistöinvestoinnit. Niihin rinnastettavat projektit saavat helpoiten rahoitusta. Yritysluottoa tarvitaan usein tosin muuhunkin kuin vain yrityksen valtaviin investointiprojekteihin. Pankkilaina on useimmiten yrityslainoista se halvin vaihtoehto. Voi kuitenkin olla, että syystä tai toisesta yritykselle ei myönnetä lainaa pankista tai rahoituksen tarve on niin akuutti, ettei pankkilainan papereiden pyörittelyyn ole aikaa.

Pankkia kiinnostaa eniten yhtiön tase, eli kiinteistöinvestoinnit. Niihin rinnastettavat projektit saavat helpoiten rahoitusta. Yritysluottoa tarvitaan usein tosin muuhunkin kuin vain yrityksen valtaviin investointiprojekteihin.

Etsitkö vakuudetonta lainaa yritykselle?

Lue suosituksiamme alempaa ja vertaa yritysluottoja lainalaskurissa

Kun rahantarve on akuutti, tulee yritysluotto netistä apuun. Netistä haettavat yrityslainat ovat usein vakuudettomia, mutta vaativat yrittäjän omavelkaisen takauksen.

Yritysluotto avuksi käyttöpääoman aukkoihin

 

Vaikka yritys olisi kuinka vakavarainen, voi silti käydä niin, että käyttöpääomaa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi juuri silloin, kun sitä tarvitsisi. Ehkä asiakkaan lasku on myöhässä tai kaikki ostovelat erääntyvät samaan aikaan. Tällöin voi olla tarvetta lisärahoitukselle, jolla kassavirtaan saa lisää joustoa. Yrityslaina pankista on tietenkin varteenotettava vaihtoehto, mutta lainan saaminen ei ole mitenkään varmaa ja käsittelyssä voi mennä viikkoja. Kun rahantarve on akuutti, tulee yritysluotto netistä apuun. Netistä haettavat yrityslainat ovat usein vakuudettomia, mutta vaativat yrittäjän omavelkaisen takauksen. Hakemus on helppo täyttää suoraan lainaa myöntävän palvelun verkkosivuilla ja osa palveluista pystyy maksamaan lainan yritykselle jo päivän tai parin sisällä.

Yrityksen investoinnit ovat sellainen kuluerä, johon ei välttämättä löydy heti kassasta rahaa. Maksuvalmiuden varmistamiseksi ei investointeja kannatakaan maksaa suoraan kassasta.

Yritysluotto suuriin ja pieniin investointeihin

 

Yrityksen investoinnit ovat sellainen kuluerä, johon ei välttämättä löydy heti kassasta rahaa. Maksuvalmiuden varmistamiseksi ei investointeja kannatakaan maksaa suoraan kassasta. Lainaraha on hyvä vaihtoehto kaikenlaisten yrityksen investointien rahoittamiseen. Pankki saattaa myöntää lainaa selkeisiin investointiprojekteihin sen jälkeen, kun sille on esitetty yksityiskohtaiset suunnitelmat investoinnin kohteesta. Myös Finnvera voi myöntää lainaa suurempiin projekteihin. Esimerkiksi pieniin laiteinvestointeihin voi kuitenkin olla helpointa ja nopeinta hankkia rahoitusta muiden yrityslainoihin erikoistuneiden rahoitusyhtiöiden kautta.

Rahoituksen tarve määrittääkin sen, mistä lainaa on fiksuinta lähteä hakemaan. Alle 100 000 euron lainat saa helposti ja kätevästi Ferratum Businessilta, Qrediltä ja FIN Yritysrahoitukselta. Isompiin investointeihin yrityslainaa voi lähteä hakemaan pankista tai Finnveralta.

Yrityslainat vertailussa

 

Yritysluoton vaihtoehtoja on helppo vertailla tämän sivun lainavertailun ja esittelyjen perusteella. Yrityslainaa tarjoavat palvelut eroavat jonkin verran toimintatavoiltaan, joten kannattaa miettiä, minkälainen rahoitusratkaisu sopii parhaiten juuri omalle yritykselle. Rahoituksen tarve määrittääkin sen, mistä lainaa on fiksuinta lähteä hakemaan. Alle 100 000 euron lainat saa helposti ja kätevästi Ferratum Businessilta, Qrediltä ja FIN Yritysrahoitukselta. Isompiin investointeihin yrityslainaa voi lähteä hakemaan pankista tai Finnveralta. Tässä artikkelissa esitellyt lainantarjoajat voi kilpailuttaa lähettämällä hakemus useampaan ja vertailemalla tarjouksia. Yrityksen kassavirta vaikuttaa usein siihen, minkälaisilla ehdoilla lainaa tarjotaan eikä pelkkä hakemus vielä sido yritystä mihinkään.

Etsitkö lisätietoja yritysluotoista?

Lue yritysluottojen esittelyt lainalaskurin alta
 • Lainaa 2 000 – 100 000 euroa
 • Vakuudeton yrityslaina – ei haastatteluja tai paperitöitä
 • Korko keskimäärin 2,9% – määräytyy yrityksen luottokelpoisuuden mukaan
 • Laina-aika 6-12 kuukautta

Ferratum Business – yrityslaina ilman vakuuksia

 

Ferratum Business on osa Ferratum Groupia, joka on Euroopan johtava rahoitusyhtiö. Konserni on listattu Frankfurtin pörssissä. Ferratum keskittyy tarjoamaan lainoja pienille, suomalaisille yrityksille luotettavasti ja selkeillä ehdoilla. Ferratum yritysluoton vahvuutena on nopeus. Siinä, missä perinteisillä pankeilla saattaa mennä viikkoja rahoituksen myöntämisessä, Ferratumilta päätöksen saa minuuteissa. Hyväksytyn lainan voi saada yrityksen käyttöön jopa 1 työpäivän kuluttua.

 

Ferratum tarjoaa lainaa 2 000 – 100 000 euroa. Lainalle voi saada maksuaikaa 6-12 kuukautta, jolloin lainaa lyhennetään kuukausittain tasalyhennyksillä. Ferratumin yrityslainaa haetaan suoraan yrityksen verkkosivuilta, jossa hakemuksen täyttämiseen ei kulu kuin 5 minuuttia!

 

Lainaa voi saada yritys, jolla on ollut toimintaa vähintään 2 vuoden ajan. Lisäksi edellytetään, että yrityksen johto toimii Suomessa ja että vuosittainen liikevaihto on yli 75 000 euroa. Lainalle ei vaadita takuita, mutta lainan hakija toimii lainan omavelkaisena takaajana.

 

 • Lainaa 1 000 – 25 000 euroa
 • Vakuudeton yrityslaina
 • Koroton laina – kulut alk. 1,75%/kk
 • Laina-aika 1-12 kuukautta

Qred – yritysluotto 0% korolla!

 

Qred on pohjoismainen rahoitusalan konserni, joka on keskittynyt palvelemaan pieniä pohjoismaisia yrityksiä. Qredin sivuilla olevalla hakemuksella saa lainatarjouksen tunnin sisällä. Lainatarjous on voimassa 7 päivää, joten hätiköityjä päätöksiä ei tarvitse tehdä. Kun tarjous on hyväksytty, voi lainan saada heti tilille, jopa samana päivänä.

 

Qred tarjoaa yrityslainaa 1 000 – 25 000 €. Takaisinmaksuaika on uusille asiakkaille 1-6 kuukautta, sen jälkeen 1-12 kuukautta. Lainan avausmaksu, tilinhoitomaksu ja mahdolliset takaisinmaksun muutokset ovat 0 euroa. Samoin lainan korko on 0%. Lainasta maksetaan ainoastaan prosentuaalista kulua, joka on riippuvainen yrityksestä. Kulut ovat alkaen 1,75% kuukaudessa.

 

Yrityslainoja myönnetään osakeyhtiöille, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille ja toiminimellä toimiville yrittäjille. Lainaa saadakseen on yrityksen löydyttävä Suomen kaupparekisteristä ja yrityksen vastuuhenkilöiden on asuttava Suomessa. Lainaa voidaan myöntää vähintään 3 kuukautta toimineelle yritykselle. Qrediltä haettava laina on vakuudeton yrityslaina. Yrittäjä on henkilökohtaisesti lainan takaaja.

 • Lainaa 2 000 – 10 000 euroa
 • Vuosikorko 9,9% – 14,9%
 • Vähemmän byrokratiaa – ei liitteiden lähettelyä
 • Laina-aika 6-24 kuukautta

FIN Yritysrahoitus – yrityslainaa ilman byrokratiaa

 

FIN Yritysrahoitus Oy on suomalainen, kotimaisten yritysten rahoittamiseen erikoistunut yritys. FIN Yritysrahoitus pyrkii toiminnassaan joustavuuteen ja turhan byrokratian välttämiseen. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että lainaa hakevalta yritykseltä ei vaadita tilinpäätöstä tai muitakaan liitteitä.

 

FIN Yritysrahoitus tarjoaa lainaa 2000 – 10 000 euroa. Lainaa myönnetään kaikille yritysmuodoille, koosta riippumatta. FIN Yritysrahoitus tarjoaa selkeän hinnoittelun ulosmaksettaville lainoille. Alle 3000 euron lainan kiinteä vuosikorko on 9,9% ja yli 3000 euron lainojen 14,9%. Laina-aika myönnettävillä lainoilla on 6-24 kuukautta.

Finnvera – julkista rahoitusta yrityksen perustamiseen ja kasvattamiseen

 

Finnvera on valtion omistama erikoisrahoitusyhtiö, joka tarjoaa pk-yrityksille lainaa perustamiseen, kasvuun, investointiin ja kehittämiseen. Finnveran tuotteita ovat esimerkiksi yrityksen toiminnan laajentamiseen ulkomaille tarkoitettu kansainvälistymislaina ja investointi- ja pääomalaina. Finnvera voi myös tarjota yritykselle takausta pankkilainaan. Finnvera edellyttää investoinneissa ja yrityskaupoissa omarahoitusosuutta, joka on yleensä 10-20%. Investointien ja käyttöpääoman rahoituksen lainoissa laina-aika on useimmiten 1+4 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisenä vuotena maksetaan pelkästään lainan korkoja ja itse lainapääomaa lyhennetään neljä vuotta. Kun yritys haluaa hakea Finnveran rahoitusta, on ensin jätettävä hakemus, jonka jälkeen Finnveran asiantuntija ottaa yhteyttä noin viikon kuluessa. Korkeintaan 50 000 euron lainahakemukset pyritään käsittelemään kahden viikon kuluessa. Finnvera myöntää lainaa vain vähintään 10 000 euron rahoitustarpeisiin.

 

Lue seuraavaksi:

Tietoa lainoista

Vakuudettomat lainat

Joustoluotto

Sijoittaminen

Takaisin etusivulle

Kun yritys haluaa hakea Finnveran rahoitusta, on ensin jätettävä hakemus, jonka jälkeen Finnveran asiantuntija ottaa yhteyttä noin viikon kuluessa. Korkeintaan 50 000 euron lainahakemukset pyritään käsittelemään kahden viikon kuluessa. Finnvera myöntää lainaa vain vähintään 10 000 euron rahoitustarpeisiin.